Salade met gegrilde perzik, tomaat, basilicum en burrata

Voor deze salade gebruik ik burrata.
Burrata wordt in Italiƫ gemaakt van restjes mozzarella met room. Hierdoor is burrata voller en romiger van smaak.

Let wel op dat burrata calorierijker is dan mozzarella.
Wil je de salade iets magerder maken, dan kun je ook mozzarella gebruiken – net zo lekker!

Recept voor 1 persoon

Per persoon: 245 kcal / 22.1 g koolhydraten / 8.7 g eiwit / 11.7 g vet waarvan 6.6 g verzadigd vet / 5 g vezels

Ingrediƫnten:

  • 2 verse perziken
  • 8 cherrytomaatjes
  • verse basilicum
  • 50 g burrata (evt. mozzarella)

Bereiding:

  1. Was de perziken kort en snijd elke perzik in 8 gelijke partjes. (langs de pit, zodat je mooi halve-maan-achtige stukjes krijgt).
  2. Leg de partjes perzik in een grillpan en laat even kort grillen. Je hebt hier geen boter of olie voor nodig. Ze zijn klaar wanneer je grillstreepjes ziet verschijnen en het lekker zoet begint te ruiken. Laat vervolgens even afkoelen.
  3. Was de tomaatjes en snijd deze in stukjes.
  4. Scheur de basilicum in kleine stukjes en meng met de tomaatjes en perzik.
  5. Verdeel met een lepeltje de burrata over de salade.
  6. Eetsmakelijk!

Tip: Lekker met wat Balsamico-azijn!

About the author: Martin