Toast met Avocado, Tomaat en Mozzarella

Avocado is niet alleen heel gezond, maar ook heel lekker. Omdat het een volle, romige smaak heeft is het een goede vervanging van halvarine / roomboter of andere smeersels op je boterham.
In dit recept gebruik ik de avocado als ‘boter’ onder de tomaat en mozzarella. Probeer het ook eens!

Recept voor 1 boterham (per persoon 1 boterham)
Per boterham: 262 kcal / 17 g koolhydraten / 11.3 g eiwit / 15.4 g vet waarvan 4.8 g verzadigd vet / 4.8 g vezels

Ingrediƫnten:

  • 1 volkoren boterham
  • 0.25 avocado
  • 2 cherrytomaten
  • 0.25 bol mozzarella
  • basilicum
  • Balsamicoazijn

Bereiding:

  1. Als je van een knapperig broodje houdt, kun je de volkorenboterham even in de broodrooster, de oven of onder de grill leggen. kijk uit dat de boterham niet verbrand.
  2. Snijd de avocado in de lengte doormidden en haal de twee helften van elkaar af. prak met een vork de helft van de helft zonder pit (de helft met pit is langer te bewaren – wel afdekken!) en smeer als een soort van boter over de toast.
  3. Was de tomaatjes en snijd deze in vieren. verdeel gelijkmatig over de avocado.
  4. Laat de mozzarella uitlekken en snijd 0.25 bol in stukjes. Verdeel ook dit over de avocado.
  5. BONUS STAP: doe een klein beetje balsamicoazijn in een steelpannetje en breng aan de kook. blijf goed roeren zodat het niet aanbrand. Haal de pan van de warmtebron af als de balsamicoazijn stroperig wordt. Blijf nog even goed roeren.
  6. Verdeel de warme of koude balsamicoazijn over de toast
  7. Garneer met basilicum.
  8. Eetsmakelijk!

About the author: Martin