Pasta Martinio

De Pasta Martinio. ‘Wat moet ik me daarbij voorstellen’, hoor ik je denken. Dit is de pasta, die ik zelf altijd maak wanneer ik geen inspiratie heb voor het avondeten. Makkelijk, gezond en bovenal erg lekker.

Recept voor 4 personen
per persoon: 496.5 kcal / 34 g koolhydraten / 39.5 g eiwit / 20.9 g vet waarvan 9.8 g verzadigd vet / 8 g vezels

Ingrediënten:

  • 160 g volkoren pasta (vorm maakt niet uit)
  • 500 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 70 g (geraspte) wortels
  • 1 ui
  • basilicum (vers of gedroogd)
  • 1 bolletje mozzarella

Bereiding:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking is vermeld. Als het goed is wordt de hoeveelheid ongekookte pasta na het koken +- 400 gram.
  2. Rul het gehakt in een grote wok.
  3. Snipper de ui en snijd de groenten in kleine stukjes.
  4. Voeg eerst de ui aan het gehakt toe, vervolgens de wortel en als laatste de paprika.
  5. Als alles goed geroerbakt is, voeg je de passata di pomodoro toe. Breng op smaak met basilicum, peper en een klein beetje zout.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de tomatensaus en dien op.
  7. Garneer met 1/4 bol mozzarella per persoon.

Variatietips:

Probeer dit recept ook eens met andere groenten:

  • bloemkool,
  • taugé;
  • courgette;
  • aubergine;
  • Sperzieboontjes;
  • enz.

Wil je het recept écht makkelijk maken? Kies voor een voorgesneden Italiaanse groentenmix met een totaal gewicht van +- 300 gram.

 

About the author: Martin