Verse cherrytomatensoep

Ook wel eens moeite om aan de dagelijkse hoeveelheid groenten te komen? Een lekker soepje helpt altijd.
Zeker deze goed gevulde cherrytomatensoep. Lekker, en snel klaar. Wat wil een mens nog meer?
Tip: Deze soep is per portie goed in te vriezen.

Recept voor 4 personen.

Voedingswaarden:

Per persoon: 148.4 kcal, 17.4 gr koolhydraten, 3.5 gr eiwit, 6.1 gr vet waarvan 1.4 gr verzadigd, 5.9 gr vezels, 0.6 gr zout (natriumarme bouillon) / 2.9 gr zout (normale bouillon)

Benodigdheden:

Lekker grote pan

– Staafmixer

 

Ingrediënten:

1 kg cherrytomaten

– 500 ml water

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 2 kippenbouillonblokjes, voorkeur voor natriumarm in verband met zoutinname

– Naar smaak basilicum en/of oregano

– Eventueel 1 handje knapperbolletjes voor extra bite

 

Bereiding:

1. Snijd de ui en de knoflook grof. Heel nauwkeurig hoeft dit niet – je gaat het toch pureren.

2. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie tot het lekker begint te ruiken.

3. Halveer de cherrytomaatjes en voeg bij de ui en de knoflook. Bak kort mee tot de tomaatjes wat zachter beginnen te worden.

4. Voeg het bouillonpoeder en het water toe en breng aan de kook.

5. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat even rustig doorkoken (+- 5 minuten).

6. Pureer met de staafmixer de cherrytomaatjes tot soep. Kies hierbij zelf voor de consistentie. Hoe langer je pureert, hoe minder stukjes tomaat er in zullen zitten.

7. Voeg als laatste de basilicum en/of oregano toe.

8. Geniet van een bordje verse cherrytomaten soep. De knapperbolletjes zijn er erg lekker bij, maar niet noodzakelijk.

 

 

About the author: Martin