mini-quiches met spinazie, courgette en geitenkaas

Recept voor 3 personen

Per persoon: 430.5 kcal / 51.4 g koolhydraten / 20.7 g eiwit / 14.3 g vet waarvan 4.6 g verzadigd vet

Ingrediënten:quiche

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 400 g spinazie
  • 80 g geitenkaas
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eieren
  • 6 pakjes hartig taartdeeg
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • (Mini)-quichevorm
  • Strookjes bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de knoflook en snipper de ui.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een wok en fruit de knoflook en ui.
  4. Snijd de spinazie in grove stukjes en de courgette in kleine partjes.
  5. Bak de spinazie en courgette net zolang mee tot al het vocht is verdampt.
  6. Vet de quichevormpjes in en leg een strookje bakpapier door het midden (tot over de randjes).
  7. Beleg de vormpjes met hartig taartdeeg.
  8. Vul de vormpjes met de geroerbakte groenten.
  9. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de eieren over de quiches en beleg met cherrytomaat en geitenkaas.
  11. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  12. Haal de quiches met behulp van de strookjes bakpapier makkelijk uit de vormpjes!

About the author: Martin