Salade met veldsla, tomaat, paprika, feta, avocado, blauwe bessen en noten

Met Salades kun je alle kanten op. Ik houd dan ook erg van goed samengestelde salades. De succes formule voor zo’n salade is vaak: sla + rauwkost + kaas + fruit + noten. Het maakt dan eigenlijk niet uit welke combinaties je maakt. Deze salade heb ik laatst gemaakt voor een barbecue met vrienden.

Recept voor 4 personen

Per persoon: 318.6 kcal / 10.0 g koolhydraten / 11.9 g eiwit / 24.5 g vet waarvan 6.8 g verzadigd vet / 5.5 g vezels

Ingrediƫnten:Salade met veldsla, tomaat, paprika, noten, feta, avocado en blauwe bessen

  • 1 zak veldsla (AH 150 g)
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 150 g feta
  • 150 g blauwe bessen
  • 60 g gemengde noten
  • Balsamicoazijn

Bereiding

  1. Leg de veldsla in een grote schaal.
  2. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Snijd de paprika, avocado en feta in stukjes.
  4. Verdeel de tomaatjes, paprika, avocado, feta, blauwe bessen en noten over de veldsla.
  5. Besprenkel met balsamicoazijn.

 

 

About the author: Martin